May 2016 updated: ep-hit-09-001

HIT-001 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library! Try it Free Today!

Get it now →

Product Description:
Exam Number/Code: HIT-001
Exam name: CompTIA Healthcare IT Technician Exam
n questions with full explanations
Certification: CompTIA Certification
Last updated on Global synchronizing

Free Certification Real IT HIT-001 Exam pdf Collection

Exam Code: HIT-001 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA Healthcare IT Technician Exam
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass HIT-001 Exam.

2016 May HIT-001 Study Guide Questions:

Q11. Which of the following types of health insurance offers healthcare services for a prepaid, fixed amount of reimbursement? 

A. Point of Service 

B. Indemnity Plan 

C. HMO 

D. PPO 

Answer: C 

Explanation: Health Maintenance Organization (HMO) offers healthcare services for a prepaid fixed amount of reimbursement. In an HMO, providers and subscribers voluntarily enroll and the HMO assumes responsibility and financial risks. Answer: B is incorrect. Indemnity plan is incorrect as this type of plan allows you to visit any doctor, any hospital and direct your own care. Answer: D is incorrect. PPO or preferred provider organization is a network of physicians or healthcare organizations that provide healthcare at a discounted rate in return for higher patient volume. Answer: A is incorrect. Point of Service (POS) is an agreement where a patient is permitted to choose a provider each time healthcare service is required. 


Q12. Which of the following types of hospital systems is used integrated various departmental systems for a health care facility? 

A. Departmental System 

B. Enterprise System 

C. External System 

D. Hospital Wide System 

Answer: D 

Explanation: A Hospital Wide System is a health information system that is designed for the integration of various departmental systems or one that provides the primary services for a hospital or clinical area. Answer: A is incorrect. Departmental System is incorrect as this type of hospital system is limited and serves the purposes of one department or domain. Examples are dose management systems that are used by pharmacies. Answer: B is incorrect. Enterprise system is incorrect as this type of system is designed for use for all departments that encompass a large health system including hospitals, clinics and nursing homes. Answer: C is incorrect. External system is incorrect as this type of system is shared by many health organizations to report information required by regulatory agencies or as an information exchange for regional health information networks. 


Q13. Which of the following can happen in an event of processor fan failure?Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. Hard drive failure 

B. Computer hangs 

C. Processor damage 

D. Floppy drive failure 

Answer: BC 

Explanation: In an event of processor fan failure, the heat generated by the processor will cause computer hang up and processor damage. Answer: A, D are incorrect. Processor fan failure does not affect the hard disk drive or the floppy disk drive. 


HIT-001-exam

Abreast of the times hit-001 study guide:

Q14. According to the American Hospital Association, which of the following types of hospitals are required to provide diagnosis and treatment for behavioral health disorders? 

A. Specialty Hospital 

B. General Hospital 

C. Rehabilitation Hospital 

D. Psychiatric Hospital 

Answer: D 

Explanation: A psychiatric hospital is required to provide diagnosis and treatment for individuals who are diagnosed with mental illness. Answer: B is incorrect. General Hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis and treatment for medical services which include Radiology, laboratory services and surgical services. Answer: A is incorrect. Specialty hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide treatment for specific disorders such as cancer, burns or women's health. Answer: C is incorrect. Rehabilitation hospital is incorrect as this type of hospital is required to provide diagnosis, treatment, restorative and adjustment services for individuals who are disabled. 


Q15. Sam works as a System Administrator for ABC Inc. The company has Windows-based network. Sam wants to remove the files from the system, permanently. For this purpose, he uses the shredding process. Which of the following statements are related to the shredding? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply. 

A. The content of the file can be overwritten in the process of shredding. 

B. It is a program that is used for the purpose of rewriting the files with random series of binary data several times. 

C. It is used for the combustion of organic substances that are contained in waste material. 

D. The process of recovering such a shredded file is usually theoretical. 

Answer: ABD 

Explanation: Shredding can be defined as the program that is used for the purpose of rewriting the files several times with the random series of binary data. It is capable of removing the files from the system, permanently. In the process of shredding, the content of the file can be overwritten. The process of recovering such a shredded file is usually theoretical. Answer: C is incorrect. Incinerating is used for the combustion of organic substances that are contained in waste material. 


Q16. While working at a private physician practice, a new patient is coming for an initial visit. You are asked to obtain medical records from every healthcare facility this patient has ever sought care. Which of the following types of medical records have you been asked to compile? 

A. Electronic Health Record 

B. Electronic Medical Record 

C. Demographic Health Information 

D. Archived Health Information 

Answer: A 

Explanation: Electronic Health Record is a compilation of core data from multiple sources and may be comprised of several different e-records submitted by several different providers. 


HIT-001 pdf

Pinpoint funding opportunity number ep-hit-13-001:

Q17. Your customer wants to make sure that only computers he has authorized can get on his Wi-Fi. What is the most appropriate security measure you can recommend? 

A. Mac filtering 

B. A firewall 

C. WPA encryption 

D. WEP encryption 

Answer: A 

Explanation: Mac filtering only allows computers that have their MAC address listed with the router to connect. 


Q18. When engaged in EDI (Electronic Data Interchange) of PHR (Personal Health Records) between two covered entities or between a covered entity and a contracted entity that has entered into agreement with a covered entity, the covered entities must corroborate that the information exchanged comes from the entity who claims to be sending it. Which of the following is not a way of authenticating the sender? 

A. token systems 

B. two or three-way handshakes 

C. calling back by telephone 

D. passwords 

E. parity exchange 

Answer: E 

Explanation: Handshakes are the process of two entities agreeing upon the technical parameters of a communication channel prior to the communication. A three-way handshake could for example be as follows. Party A sends a random number to party B. B sends back this number +1. A then sends back B's new number plus a new number. This corroborates the exchange. Calling back by telephone is the simple act of phoning the sender of EDI to confirm by voice that they actually sent the information. Passwords provide both sides the ability to encrypt and lock information to ensure that only entities with the password could have sent the EDI. a) Token systems may be a physical device or more often a software (token) that acts like an electronic key. For example, a digital signature or digital fingerprint. 


Q19. Billing systems in healthcare use numerical medical codes from several different systems in order to specific diagnosis information and procedures performed in treatment. Which of the following is NOT a coding system used in medical billing? 

A. ICD10 

B. MSDRG 

C. PET 

D. CPT 

Answer: C 

Explanation: The acronym PET in healthcare refers to a diagnostic tool called Positron Emission Tomography used in nuclear medicine for making three dimensional representations of tissues like tumors. PET is not a coding system for medical billing. Answer: D is incorrect. CPT is a system of coding for billing. CPT stands for Current Procedural Terminology, and lists numerical codes for procedures performed in an outpatient setting or my physicians that bill separately from the inpatient hospital. Answer: A is incorrect. ICD10 is a system for coding for billing. ICD stands for International Classification of Disease. ICD10-CM is a system of codes representing different diagnosis and ICD10-PCS is a system of codes representing inpatient procedures. Answer: B is incorrect. MSDRG is a system of Medicare diagnosis groupings that are medical codes used to determine the level of compensation Medicare will give for certain health conditions. 


Q20. Which of the following titles of HIPAA protects health insurance coverage for workers and their families when they change or lose their jobs? 

A. Title I 

B. Title II 

C. Title III 

D. Title IV 

Answer: A 

Explanation: The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) of 1996 was enacted by the U.S. Congress in 1996. According to the Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) Website, Title I of HIPAA protects health insurance coverage for workers and their families when they change or lose their jobs. Title II of HIPAA, known as the Administrative Simplification (AS) provisions, requires the establishment of national standards for electronic health care transactions and national identifiers for providers, health insurance plans, and employers. This is intended to help people keep their information private, though in practice it is normal for providers and health insurance plans to require the waiver of HIPAA rights as a condition of service. The Administration Simplification provisions also address the security and privacy of health data. The standards are meant to improve the efficiency and effectiveness of the nation's health care system by encouraging the widespread use of electronic data interchange in the U.S. health care system. Answer: C, D are incorrect. These are not the valid titles of HIPAA. 



see more http://www.pdfcollection.net/HIT-001-pdf.html
http://www.exambible.com/HIT-001-exam/