Mar 2016 updated: Examcollection Microsoft 70-336 training 1-17

70-336 Royal Pack Testengine pdf

100% Actual & Verified — 100% PASS

Unlimited access to the world's largest Dumps library! Try it Free Today!

Get it now →

Product Description:
Exam Number/Code: 70-336
Exam name: Core Solutions of Microsoft Lync Server 2013
n questions with full explanations
Certification: Microsoft Certification
Last updated on Global synchronizing

Free Certification Real IT 70-336 Exam pdf Collection

Exam Code: 70-336 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Core Solutions of Microsoft Lync Server 2013
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-336 Exam.

2016 Mar 70-336 Study Guide Questions:

Q1. The Lync Server 2013 infrastructure was implemented successfully three months ago. 

You need to recommend a solution to meet the technical requirements. 

Which cmdlet should you run? 

A. Set-CsClientVersionConfiguration 

B. Set-CsClientVersionPolicy 

C. Set-CsMobilityPolicy 

D. Set-CsDeviceUpdateConfiguration 

E. Set-CsClientPolicy 

Answer: B 


Q2. You need to recommend an archiving solution that meets the business goals and the technical requirements. 

Which two actions should you recommend? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. Create a new Front End pool. Home the sales department users and the research department users on the new pool. Configure archiving for the new pool. 

B. Create a new Front End pool for the sales department and a new Front End pool for the research department. Configure archiving for the new pools. 

C. Configure the global archiving policy. 

D. Home the sales department users on the Front End pool in the United States. Home the research department users on the Front End pool in Europe. Configure archiving for each pool. 

E. Create a new user-level archiving policy. 

Answer: BC 

* From scenario 

The conversations of all the sales department users must be archived for 30 days. The conversations of all the research department users must be archived for 90 days. No other conversations must be archived. 


Q3. You have a Lync Server 2013 infrastructure. 

You create a new common area phone. 

You need to configure the common area phone for hot desking. The solution must enable hot desking for the common area phone only. 

What should you do? 

A. Modify the global client policy. 

B. Create a per-user voice policy and assign the policy to a Phone object. 

C. Create a per-user client policy and assign the policy to a Phone object. 

D. Modify the global voice policy. 

Answer: C 


Q4. DRAG DROP 

You need to identify which tasks must be performed to move the Central Management store during the planned migration. 

Which three actions should you identify? 

To answer, move the three appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. 

Answer: 

From a server that has Lync Server 2013 deployed, run the Install-CsDatabase cmdlet. 

From a server that has Lync Server 2013 deployed, run the Enable-CsTopology cmdlet. 

From Lync1, run the Export-CsConfiguration cmdlet 

Note: To move the Lync Server 2010 Central Management Server to Lync Server 2013 Get-CsManagementStoreReplicationStatus 

Note 2: Export-CsConfiguration 

Exports your Lync Server topology, policies, and configuration settings to a file. Among other things, this file can then be used to restore this information to the Central Management store after an upgrade, a hardware failure, or some other issue has resulted in data loss. This cmdlet was introduced in Lync Server 2010. 

Note 3: 

To transfer the Central Management Server in a disaster recovery scenario you should have, ideally, used the Export-CsConfiguration and Export-CsLisConfiguration cmdlets to create backup files of your Lync Server configuration and your Enhanced 9-1-1 (E9-1-1) configuration, respectively. (Because disasters typically occur without warning, you should routinely run these cmdlets and make backup files of your configuration settings.) When calling Move-CsManagementServer you should include both the ConfigurationFileName and LisConfigurationFileName parameters in order to read in these backup files. 

Note 4: Incorrect: Install-CsDatabase 

Installs one or more Lync Server databases. This cmdlet was introduced in Lync Server 2010. 

Reference: Move the Lync Server 2010 Configuration Management Server to Lync Server 2013 


Q5. HOTSPOT 

You are planning the implementation of the unified contact store. You need to identify which clients can be used to read the contact list and which clients can be used to modify the contact lists. 

Which clients should you identify? 

To answer, select the correct actions for each client in the answer area. 

Answer: 


70-336 actual test

Updated 70-336 exam engine:

Q6. DRAG DROP 

You have a Lync Server 2013 infrastructure. 

You need to recommend which tools must be used to gather information to troubleshoot issues related to the following: 

-Routing calls between internal users 

-Routing outbound calls handled by Lync Server 2013 

Which tool should you recommend? 

To answer, drag the appropriate tool to the correct location in the answer area. Each tool may be used once, more than once, or not at all. Additionally, you may need to drag the split bar between panes or scroll to view content. 

Answer: 

Box 1: ClsController 

Box 2: ClsController 

Note: 

* Microsoft Lync Server 2013 Debugging Tools is a collection of additional tools for use by IT Admins to aid in troubleshooting Lync Server 2013 deployments. The collection of tools include: 

Snooper OCSLogger OCSTracer ClsController.psm 

* The Lync Server Centralized Logging Service Agent service (also known as ClsAgent) is running on all Lync 2013 servers in the deployment. The purpose of the agent is to respond to requests to enable/disable logging and to respond to search requests. 

* Incorrect: Snooper is for network packet troubleshooting. 

* Incorrect: OCSLogger: The older tool. 


Q7. DRAG DROP 

You are troubleshooting the issue reported by the Toronto users. You verify that the logging level of the centralized logging service is set to AlwaysOn. 

You need to gather additional troubleshooting information immediately to resolve the issue. 

Which five actions should you perform? 

To answer, move the five appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. 

Answer: 


Q8. You need to recommend a solution to resolve the presence information issue. 

You verify that enhanced presence privacy mode is enabled for all users. 

What should you recommend including in the solution? 

A. A client version policy 

B. A conferencing policy 

C. A presence policy 

D. A client policy 

Answer: A 


Q9. DRAG DROP 

Your network contains a Lync Server 2013 infrastructure and a Microsoft Exchange Server 2013 organization. You have three distribution groups. The groups are configured as shown in the following table. 

You need to ensure that all of the users on Team1 and Team2 can answer calls that are in the same queue. The users must be able to choose when they want to participate in the queue. 

Which three actions should you perform? 

To answer, move the three appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. 

Answer: 

Box 1: Create a new informal response group. 

Box 2: Create a new response group queue 

Box 3: Create a new workflow 

Note: 

* The Response Group application in Lync Server 2010 provides for treatment, queuing, and routing of inbound calls. 

* Formal agents are considered active when they manually sign in to the Response Group application web sign in page. Informal agents are considered active when they login to the Lync client, because they are automatically signed in to their Response Groups when they login. 

* A workflow defines the behavior of a call from the time that the phone rings to the time that someone answers the call. The workflow specifies the queue to use for holding the call, and specifies the routing method to use for hunt groups or the questions and answers to use for interactive response groups. A workflow also defines settings such as a welcome message, music on hold, business hours, and holidays. 

You use the Response Group Configuration Tool to create workflows. You can access the Response Group Configuration Tool from the Response Group page of Lync Server Control Panel. 

Reference: Create Response Group Workflows 


Q10. You need to recommend the minimum number of Lync servers required to support the Lync Server 2013 infrastructure in the New York office. The solution must meet the high availability requirements. 

How many servers should you recommend deploying to each network? (To answer, select the appropriate number of servers for each network in the answer area.) Select four. 

A. Lync servers on the external network: 0 

B. Lync servers on the external network: 1 

C. Lync servers on the external network: 2 

D. Lync servers on the external network: 3 

E. Lync servers on the external network: 4 

F. Lync servers on the internal network: 0 

G. Lync servers on the internal network: 1 

H. Lync servers on the internal network: 2 

I. Lync servers on the internal network: 3 

J. Lync servers on the internal network: 4 

K. Reverse proxy servers on the external network: 0 

L. Reverse proxy servers on the external network: 1 

M. Reverse proxy servers on the external network: 2 

N. Reverse proxy servers on the internal network: 0 

O. Reverse proxy servers on the internal network: 1 

P. Reverse proxy servers on the internal network: 2 

Answer: BHJN 


70-336 exam cost

Verified 70-336 test question:

Q11. You need to recommend which tasks must be performed to implement the planned unified contact store. 

Which three actions should you recommend? (Each correct answer presents part of the solution. Choose three.) 

A. From a server that has Lync Server 2013 deployed, run the Set-CsUserServicesPolicy cmdlet. 

B. From a server that has Lync Server 2013 deployed, run the Set-CsClientPolicy cmdlet. 

C. From a server that has Lync Server 2013 deployed, run the New-CsPartnerApplication cmdlet. 

D. From a server that has Exchange Server 2013 deployed, run the Configure-EnterprisePartnerApplication.ps1 script. 

E. From a server that has Exchange Server 2013 deployed, run the ExchUCUtil.ps1 script. 

Answer: ACD 


Q12. You need to implement a solution to meet the notification requirements for the mobile devices. The solution must meet the technical requirements. 

Which three actions should you perform before you enable push notification? (Each correct answer presents part of the solution. Choose three.) 

A. Configure a reverse proxy. 

B. Add a hosting provider. 

C. Modify the client policy. 

D. Configure accepted domains, 

E. Enable federation. 

Answer: ABE 

/ A: 

If you want to use automatic discovery for mobile device clients, you need to modify an existing or create a new web publishing rule for the reverse proxy whether or not you update the subject alternative name lists on the reverse proxy certificates. 

/ Configure your topology to support push notifications by doing the following: 

*(B, E) If your environment has a Lync Server 2010 or Lync Server 2013 Edge Server, you need to add a new hosting provider, Microsoft Lync Online, and then set up hosting provider federation between your organization and Lync Online. 

* If your environment has a Office Communications Server 2007 R2 Edge Server, you need to set up direct SIP federation with push.lync.com. 

* To enable push notifications, you need to run the Set-CsPushNotificationConfiguration cmdlet. By default, push notifications are turned off. 

* Test the federation configuration and push notifications. 

Note: 

* Push notifications, in the form of badges, icons, or alerts, can be sent to a mobile device even when the mobile application is inactive. Push notifications notify a user of events such as a new or missed IM invitation and voice mail. The Lync Server 2013 Mobility Service sends the notifications to the cloud-based Lync Server Push Notification Service, which then sends the notifications to the Apple Push Notification Service (APNS) (for an Apple device running the Lync 2010 Mobile client) or the Microsoft Push Notification Service (MPNS) (for a Windows Phone device running the Lync 2010 Mobile or the Lync 2013 Mobile client). 

Reference: Configuring for Push Notifications 


Q13. You have a Lync Server 2013 infrastructure. 

Your company has a sales department and a research department. 

You deploy persistent chat. 

You need to configure persistent chat to meet the following requirements: 

-Users in the sales department must be prevented from viewing the names of the rooms used by the research department. 

-Users in the research department must be able to discover all of the rooms used by their department. 

What should you do? 

A. . Create a user-level Persistent Chat Policy named Sales. 

. Apply the Sales policy to the sales and research users. 

. Create persistent chat rooms for each department and set the privacy to Secret. 

B. . Create a category named ResearchRooms. 

. Add the research users as Allowed members to the ResearchRooms category. 

. Add the sales users as Denied members to the ResearchRooms category. 

. Create persistent chat rooms for each department and set the privacy to Closed. 

C. . Create a category named ResearchRooms. 

. Add the research users as Allowed members to the ResearchRooms category. 

. Add the sales users as Denied members to the ResearchRooms category. 

. Create persistent chat rooms for each department and set the privacy to Secret. 

D. . Create a user-level Persistent Chat Policy named Sales. 

. Apply the Sales policy to the sales and research users. 

. Create persistent chat rooms for each department and set the privacy to Open. 

Answer: C 


Q14. Your company has a main office and a branch office. The main office has 3,000 users. The branch office has 100 users. The offices are connected via a WAN link. 

You have a Lync Server 2013 infrastructure. The main office has a pool named Pool1 that contains two Enterprise Edition Front End Servers. The branch office only contains an Active Directory domain controller and a file server. 

You need to recommend a high-availability solution to ensure that users can establish calls if one of the following components fails: 

-A Front End Server 

-A PSTN gateway 

-A WAN router 

The solution must minimize deployment and maintenance costs. 

What should you recommend? 

A. In the branch office, deploy a second Enterprise Edition pool named Pool2. Configure Pool1 to use Pool2 as a backup pool. Configure one trunk in Pool1. Configure one trunk in Pool2. 

B. In the branch office, deploy an SBA named SBA1. Configure SBA1 to use Pool1 as a backup registrar. Configure two trunks in Pool1. Configure one trunk in SBA1. 

C. In the main office, deploy a second Enterprise Edition pool named Pool2. In the branch office, deploy an SBA named SBA1. Configure SBA1 to use Pool2 as a backup registrar. Configure two trunks in Pool1. Configure two trunks in SBA1. 

D. In the branch office, deploy a second Enterprise Edition pool named Pool2. Configure Pool1 to use Pool2 as a backup pool. Configure two trunks in Pool1. Configure two trunks in Pool2. 

Answer: B 


Q15. DRAG DROP 

You are evaluating the deployment of the Persistent Chat feature. 

You need to recommend which tasks must be performed to create HRConfidential. 

Which three actions should you recommend? 

To answer, move the three appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. 

Answer: 

A) Create a category and set the scope of the category.B) Run the New-CsPersistentChatRoom cmdlet.C) Set the privacy of the chat room to Secret. 

Note: 

* From the scenario we have: Only users in the human resources department must be able to access and discover a persistent chat room named HRConfidential 

* Select a privacy setting for your room from the three options: 

Open – Anyone will be able to find this room (via search), open it, and read and write in (“post to”) it. Open rooms have no “membership” per se. 

Closed – Non-members will be able to find this room and see who is a member, but only members will be able to open the room, read or post to it. (This is the default setting.) 

Secret – on-members won’t be able to find this room, learn who has membership in it, or read or post to it. 

* New-CsPersistentChatRoom Creates a new Persistent Chat chat room. A chat room is a discussion forum that typically revolves around a specific topic. 

* New-CsPersistentChatPolicy Creates a new Persistent Chat policy at the site or the per-user scope. Persistent Chat policies determine whether or not users are allowed access to Persistent Chat chat rooms. 


Q16. You need to identify the minimum number of required public IP addresses for each Lync Server 2013 component. The solution must meet the business goals and the technical requirements. 

How many public IP addresses should you identify for each component? (To answer, select the appropriate number of public IP addresses for each component in the answer area.) Select four. 

A. Edge server: 0 

B. Edge server: 1 

C. Edge server: 2 

D. Edge server: 3 

E. Hardware load balancer: 0 

F. Hardware load balancer: 1 

G. Hardware load balancer: 2 

H. Hardware load balancer: 3 

I. Web component: 0 

J. Web component: 1 

K. Web component: 2 

L. Web component: 3 

M. Office Web Apps: 0 

N. Office Web Apps: 1 

O. Office Web Apps: 2 

P. Office Web Apps: 3 

Answer: DHJN 

Topic 6, Mix Questions 


Q17. You have two servers named Lync1 and Lync2 that have Lync Server 2013 Standard Edition deployed. The servers are located in different buildings. Lync1 hosts response groups. 

You need to ensure that Lync2 can host the response groups if Lync1 fails. 

Which cmdlet should you run first? 

A. Export-CsConfiguration 

B. Export-CsRgsConfiguration 

C. Backup-CsPool 

D. Move-CsRgsConfiguration 

Answer: B 



see more 70-336 - Core Solutions of Microsoft Lync Server 2013